Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matig Kamutsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

med avocado och bönor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 3 dl vatten och 1 krm salt. Häll i Kamutvete och låt sjuda under lock i tio minuter. Dra kastrullen från plattan och låt stå.
  2. Pressa citronen och häll saften i en stor skål. Dela avocadofrukterna och tärna fruktköttet. Vänd ner bitarna i citronsaften, så mörknar de inte. Slå på oljan. Skala och pressa vitlösklyftorna och vänd ner. Salta och peppra.
  3. Skala rödlöken och skiva den tunt. Skala morötterna och skär dem i riktigt tunna slantar. Dela cocktailtomaterna. Koka sockerärtorna helt kort, så att de behåller spänsten. Slå av vattnet och skölj bönorna om du använder färdigkokta bönor på burk eller tetra. Skölj och hacka bladpersiljan.
  4. Blanda samtliga ingredienser till salladen, som kan ätas antingen ljummen eller avsvalnad. Kamutsalladen kan ätas som den är med ett gott bröd till eller som tillbehör till stekt kött, gärna lammkotletter eller lammfärsbiffar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.