Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matig kycklingpaj

 
Skriv ut

Supergod paj med mkt smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölet i en skål eller matberedare. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Hacka eller kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop smulorna till en deg. Låt den vila kallt ca 20 minuter. Tryckt ut degen i en pajform. Nagga bottnen och låt pajen stå i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajen i ca 15 minuter i 225 grader, mitt i ugnen.
  2. Hacka löken. Strimla kycklingfiléerna. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Fräs lök och kyckling i olja och smör ca 10 minuter. Låt pepparfrukten fräsa med dem 2 sista minuterna. Smaka av med grillkryddan. Blanda i oliver och kronärtskockorna delade i bitar. Lägg fyllningen i pajskalet. Rör ihop ägg, grädde och ost och häll det över. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med ruccola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.