Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjesbakad laxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god fiskrätt till t ex midsommar.

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisarna och rulla dem i smöret. Salta, peppra och lägg över den färska rosmarinen. Stoppa in i ugnen på 225 gr i ca 30- 40 min. Sänk värmen till 175 gr efter 25 min så inte laxen blir bränd när den ställs in. Smöra en ugnsform. Dela laxfilén i lagom stora bitar, ca 200 gr, och lägg dem i formen. Lägg en hel matjessillfilé på laxen och slå lite spad på laxen för lite sälta. Dela rödlöken och paprikan i lite större bitar och blanda med tomter och de vitlöksmarinerade oliverna så allt får en härlig marinad. Lägg även detta i den ugnssäkra formen. Sätt in allt i ugnen i ca 10 min tills laxen når 50- 55 gr. En härlig och lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.