En kall botten med krämig fyllning och matjessill som pricken över i. Kommer att förgylla vår midsommar.
Instruktioner
- Häll mjöl, dillfrö och salt i en matberedare och tillsätt smöret i små kuber. Mixa snabbt till en smulig massa och tillsätt keso och vatten.
- Låt degen vila i kyl ca 1 timme.
- Tryck ut degen tunt, till en rundel eller oval på pappersklädd plåt. Vik upp en liten kant runtom och nagga bottnen med en gaffel.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 225º ca 15 minuter. Låt kallna.
- Dela potatisen i mindre bitar eller skivor. Rör färskosten mjuk tillsammans med gräddfilen och sillspadet. Blanda i gräslöken och smaka av med peppar.
- Skär matjessillen i tunna bitar på snedden. Bred oströran över bottnen, stick ner potatisen och fördela sillen över.
- Strö lökringarna på toppen och garnera med lite extra gräslök.
- Bör serveras genast så inte bottnen mjuknar.
Publicerat den
8 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar