Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjestart med gräslök

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En kall botten med krämig fyllning och matjessill som pricken över i. Kommer att förgylla vår midsommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjöl, dillfrö och salt i en matberedare och tillsätt smöret i små kuber. Mixa snabbt till en smulig massa och tillsätt keso och vatten.
  2. Låt degen vila i kyl ca 1 timme.
  3. Tryck ut degen tunt, till en rundel eller oval på pappersklädd plåt. Vik upp en liten kant runtom och nagga bottnen med en gaffel.
  4. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 225º ca 15 minuter. Låt kallna.
  5. Dela potatisen i mindre bitar eller skivor. Rör färskosten mjuk tillsammans med gräddfilen och sillspadet. Blanda i gräslöken och smaka av med peppar.
  6. Skär matjessillen i tunna bitar på snedden. Bred oströran över bottnen, stick ner potatisen och fördela sillen över.
  7. Strö lökringarna på toppen och garnera med lite extra gräslök.
  8. Bör serveras genast så inte bottnen mjuknar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.