Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matmuffins med fetaost, soltorkade tomater och syltad rödlök

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Matiga muffins som passar perfekt på buffén, mellanmålet eller till en soppa. Gör gärna den syltade rödlöken redan på kvällen före, eftersom den behöver tid att "dra".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Syltad rödlök: Koka upp ättikssprit, socker och vatten i en liten kastrull. Skala lökarna, skär dem i klyftor och lägg i den heta lagen. Låt ligga och dra i ca 3 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan olja och yoghurt. Rör till en smet och fördela i ca 8 dubbla muffinsformar så att de fylls till hälften. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och tryck ner dem i smeten tillsammans med smulad fetaost.
  4. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  5. Garnera muffinsen med den syltade rödlöken och servera dem lite ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.