Matiga muffins som passar perfekt på buffén, mellanmålet eller till en soppa.
Gör gärna den syltade rödlöken redan på kvällen före, eftersom den behöver tid att "dra".
Instruktioner
- Syltad rödlök:
Koka upp ättikssprit, socker och vatten i en liten kastrull. Skala lökarna, skär dem i klyftor och lägg i den heta lagen. Låt ligga och dra i ca 3 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan olja och yoghurt. Rör till en smet och fördela i ca 8 dubbla muffinsformar så att de fylls till hälften. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och tryck ner dem i smeten tillsammans med smulad fetaost.
- Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
- Garnera muffinsen med den syltade rödlöken och servera dem lite ljumma.
Publicerat den
26 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar