Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Blanda det smälta smöret , mjölken och smaksätt med bittermandelolja (alt.2 x 0,5 gram saffran).
Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om.
Häll smeten i långpannan.
Grädda i 175 grader ca. 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar.
Garnera alt. 1. När kakan kallnat sikta med florsocker över.
Garnera alt. 2 Rör ihop en florsockerglasyr, 8 dl florsocker och ca. 4 msk vatten och några droppar karamellfärg. För tjock ta mer vatten, för lös ta mer florsocker. Rör om till en slät smet och bred ut över kakan.
Variera karamellfärg röd / grön / gul, så kan du få en svag rosa ,grön eller gul färg.
hej! låter väldigt gott. Är det inte farligt med 1tsk bittermandelolja till mazarinkaka?
Väldigt god kaka! Jag strödde lite strössel över glasyren som gav ett roligare utsende. Kommer att bakas flera gånger.
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli
Hej igen! Så ver det där med upphovsrätten till bilden. Påminner dej om att du ska ta bort MIN bild från receptet. /blunder
Hej kakan blev hög och saftig, tog lite mer röd färg i glasyren så den passar bra på julafton.Mycket god!