Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka i långpanna

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Har ej provat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda det smälta smöret , mjölken och smaksätt med bittermandelolja (alt.2 x 0,5 gram saffran). Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om. Häll smeten i långpannan. Grädda i 175 grader ca. 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar. Garnera alt. 1. När kakan kallnat sikta med florsocker över. Garnera alt. 2 Rör ihop en florsockerglasyr, 8 dl florsocker och ca. 4 msk vatten och några droppar karamellfärg. För tjock ta mer vatten, för lös ta mer florsocker. Rör om till en slät smet och bred ut över kakan. Variera karamellfärg röd / grön / gul, så kan du få en svag rosa ,grön eller gul färg.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • dana 2 juni 2008

    hej! låter väldigt gott. Är det inte farligt med 1tsk bittermandelolja till mazarinkaka?

  • vildahilda 9 juli 2008

    Väldigt god kaka! Jag strödde lite strössel över glasyren som gav ett roligare utsende. Kommer att bakas flera gånger.

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

  • blunder 5 december 2008

    Hej igen! Så ver det där med upphovsrätten till bilden. Påminner dej om att du ska ta bort MIN bild från receptet. /blunder

  • lillawe 20 december 2008

    Hej kakan blev hög och saftig, tog lite mer röd färg i glasyren så den passar bra på julafton.Mycket god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.