Helt klart en annorlunda smörgåstårta. Här trängs Italiens godaste råvaror: basilika, vitlök, oliver, parmaskinka ...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär brödet i 3 stora runda skivor, som när man skär en tårtbotten. Pensla brödskivorna med lite olja och gnid in med en halv vitlöksklyfta.
Rosta i ugnen i ca 5 minuter tills de fått fin färg.
- Mixa keso och grillad paprika till fyllning 1 och smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på det understa brödet och fördela rucolan över. Lägg på nästa bröd.
- Mixa philadelphiaost och basilika till fyllning 2 och bred hälften av den på det andra brödet. Fördela oliver och soltorkade tomater över.
- Lägg på det tredje brödet och bred resten av fyllning 2 över hela tårtan så att du kan "klistra" fast parmaskinka på tårtan.
- Garnera med exempelvis rucola, oliver och soltorkade tomater.
Publicerat den
28 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar