Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsinspirerad smörgåstårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Helt klart en annorlunda smörgåstårta. Här trängs Italiens godaste råvaror: basilika, vitlök, oliver, parmaskinka ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär brödet i 3 stora runda skivor, som när man skär en tårtbotten. Pensla brödskivorna med lite olja och gnid in med en halv vitlöksklyfta. Rosta i ugnen i ca 5 minuter tills de fått fin färg.
  3. Mixa keso och grillad paprika till fyllning 1 och smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på det understa brödet och fördela rucolan över. Lägg på nästa bröd.
  4. Mixa philadelphiaost och basilika till fyllning 2 och bred hälften av den på det andra brödet. Fördela oliver och soltorkade tomater över.
  5. Lägg på det tredje brödet och bred resten av fyllning 2 över hela tårtan så att du kan "klistra" fast parmaskinka på tårtan.
  6. Garnera med exempelvis rucola, oliver och soltorkade tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.