Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavskyckling

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ett eget recept med smaker från Medelhavet och några av de vanligaste kryddorna där. Passar lika bra till fest som vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gör en ficka i varje filé eller snitta upp dem så det går att fläka ut dem till en "platta". Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Mixa till en ganska grov konsistens. Tillsätt eventuellt lite olivolja så mixen blir lagom tjock.
  3. Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket. Linda baconskivor runt och fäst med en tandpetare. Bryn dem runt om i lite fett i en stekpanna tills de fått färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Hit kan de förberedas. Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20-30 minuter.
  4. Klyfta potatisen och stek i fett, smaksätt med salt.
  5. Rosa sås: Rör ihop samtliga ingredienser till såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.