Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melissas bakelser

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bakelsens namn har inspirerats av den gröna örtkryddan citronmeliss som tronar på bakelsens topp. Knäckiga bottnar, krämig citronfyllning och fräscha bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 250 grader. Skålla, skala och hacka sötmandeln.
  2. Blanda matfett, socker, mjölk, mjöl och sirap i en kastrull. Låt matfettsblandningen sjuda under omrörning tills den tjocknar.
  3. Blanda ner mandelhack och mandelspån i matfettsblandningen. Klicka ut smeten glest till 24 kakor på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  4. Låt flarnen svalna något. Lossa dem försiktigt. Låt flarnen kallna på galler.
  5. Gör fyllningen. Vispa grädden hårt, gärna med elvisp. Vänd i kesellan. Smaka av med florsocker, lime- och apelsinskal.
  6. Lägg ihop mandelflarnen tre och tre med citrusfyllningen mellan.
  7. Lägg 3-4 björnbär ovanpå varje bakelse. Garnera med en dekorativ kvist citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.