Bakelsens namn har inspirerats av den gröna örtkryddan citronmeliss som tronar på bakelsens topp. Knäckiga bottnar, krämig citronfyllning och fräscha bär.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 250 grader. Skålla, skala och hacka sötmandeln.
- Blanda matfett, socker, mjölk, mjöl och sirap i en kastrull. Låt matfettsblandningen sjuda under omrörning tills den tjocknar.
- Blanda ner mandelhack och mandelspån i matfettsblandningen. Klicka ut smeten glest till 24 kakor på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Låt flarnen svalna något. Lossa dem försiktigt. Låt flarnen kallna på galler.
- Gör fyllningen. Vispa grädden hårt, gärna med elvisp. Vänd i kesellan. Smaka av med florsocker, lime- och apelsinskal.
- Lägg ihop mandelflarnen tre och tre med citrusfyllningen mellan.
- Lägg 3-4 björnbär ovanpå varje bakelse. Garnera med en dekorativ kvist citronmeliss.
Publicerat den
17 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar