Jag älskar att sätta fördeg, blir lite surdegsfeeling. OK man måste planera men det är sååååååååå gott.
Instruktioner
- Dag 1:
Blanda ingredienserna i en bunke, utom jästen, o häll på kokhett vatten, rör om så allt blandas. Täck med plastfolie.
- Låt stå tills blandningen har 37 grader ungefär, blanda då i jästen till dag 1.
Rör om ordentligt och täck med plast igen – låt stå så länge som du har tid. Gärna över natten.
- Dag 2 eller efter ett antal timmar:
- Häll på lite mer varmt vatten (en kopp), olja, salt och mer mjöl, rågsikt. Även resten av ingredienser som du själv bestämmer. Arbeta i maskin minst tio minuter till bra konsistens.
- Jäs till dubbel storlek.
- Grädda i mycket varm ugn först, 250 grader i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200.
Låt gräddas till brödet låter färdigt.
- Vila utan duk innan du skär upp och njuter.
Publicerat den
29 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar