Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mias 2-dagarsbröd

 
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Jag älskar att sätta fördeg, blir lite surdegsfeeling. OK man måste planera men det är sååååååååå gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Blanda ingredienserna i en bunke, utom jästen, o häll på kokhett vatten, rör om så allt blandas. Täck med plastfolie.
  2. Låt stå tills blandningen har 37 grader ungefär, blanda då i jästen till dag 1. Rör om ordentligt och täck med plast igen – låt stå så länge som du har tid. Gärna över natten.
  3. Dag 2 eller efter ett antal timmar:
  4. Häll på lite mer varmt vatten (en kopp), olja, salt och mer mjöl, rågsikt. Även resten av ingredienser som du själv bestämmer. Arbeta i maskin minst tio minuter till bra konsistens.
  5. Jäs till dubbel storlek.
  6. Grädda i mycket varm ugn först, 250 grader i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200. Låt gräddas till brödet låter färdigt.
  7. Vila utan duk innan du skär upp och njuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.