Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Middagspizza med kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Något mittemellan pizza och paj smakar den här kassler- varianten, som fungerar alldeles ovanligt bra när du har en liten kasslerrest att trolla med. Eftersom kasslern i sig har mycket smak så behövs ingen större mängd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta degen som ska bli pizzabotten. Lös upp jästen i ljummet vatten och olja. Blanda i vetemjölet och blanda ihop till en blank och slät liten degboll. Låt den jäsa väl övertäckt ca 30 minuter. Tag upp och knåda degen - platta ut den för hand eller med kavel och lägg den i en pajform, ca 28 cm i diameter. Skär kasslern i små fina tärningar och finhacka purjon. Fördela detta på den ogräddade degen. Stö över lite av osten.Skiva och lägg på tomaterna som täcks med resten av osten. Strö på oregano eller någon annan av dina favoritkryddor. Grädda pizzan ca 15 min i 225 grader - höj värmen till 250 grader mot slutet om du vill ha mer färg på ytan.
  2. Gott till: En sås av lika delar gräddfil, majonnäs, chilisauce och en grön sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.