Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min egen smörgåstårta

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

När jag letade efter ett recept på smörgåstårta häromdagen så hittade jag ingen som gjorde mig helt nöjd. Valde därför lite av flera tårtor och min blev till slut så här. Den blev uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör allt utom garnering av smörgåstårtan dagen innan för att den ska bli saftig.
  2. Kantskär brödet och lägg det på en folieklädd plåt. Tre bröd på bredden och fyra på längden, alltså 3x4 och fyra lager högt.
  3. Fyllning ett: Hacka smörgåsgurkan och blanda leverpastejen med grädde och gurka. Ta lite grädde i taget tills du får en bra bredbar konsistens. Bred på första lagret. Lägg på ett lager brödskivor.
  4. Fyllning två: Bred på mimosasalladen. Lägg på ett lager brödskivor.
  5. Fyllning tre: Bred på skinkosten. Lägg på ett lager brödskivor.
  6. Lägg på sista lagret brödskivor och bred philadelphiaosten ovanpå och runtom. Plasta in och ställ svalt tills nästa dag.
  7. Garnering: Skiva de kokta äggen och lägg dem diagonalt från hörn till hörn på tårtan. Som ett kors fast från hörnen.
  8. Rulla skink- och ostskivor och lägg dem utefter kanterna. Sju resp sex skink- och ostskivor på kortsidan och nio resp åtta skink- och ostskivor på långsidan.
  9. De kan hänga ut lite över kanten för att ge plats åt räkorna som läggs på i varje ruta som blivit mellan skinka och ost och äggraden.
  10. Klyfta upp tomaterna i tunna klyftor och garnera som en stjärna i mitten och ett par klyftor i varje hörn samt jämnt fördelat mellan skink- och ostrullarna.
  11. Garnera kanten med persilja och gurka. Avsluta med att strössla lite persilja ovanpå tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.