Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Min goda lammstek

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Den bara smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gnid in steken med olivolja.
  3. Skala och skär vitlöken i smala strimlor. Stick in en vass kniv i steken och peta in vitlöken. Gnid in med salt, peppar, rosmarin och salvia. Lägg osten i mitten av steken och bind ihop med steksnöre.
  4. Sätt in steken i mitten av ugnen i ca 1½ timma. Om du använder stektermometer ska innertemperaturen visa 65-70 grader beroende på om du vill ha rosa eller genomstekt. Linda in köttet i smörpapper och låt det ligga och vila ca 30 minuter före servering.
  5. Ugnsrostade små fina potatisar är gott till.
  6. Servera en grönsallad eller nykokt sparris vid sidan om lammet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.