Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina GI plättar

(7 kommentarer)  
Mina GI plättar Mina GI plättar Mina GI plättar
 • Serverar: 1-2 portioner
 • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Dessa är jättegoda att äta som smörgås med ost på eller knaperstekt bacon. Mycket enkla och snabba att göra. Plättarna går att servera till det mesta, som ersättning för bröd eller potatis.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Blanda ihop alla ingredienser förutom bikarbonaten. Låt svälla ca 10 minuter, tillsätt bikarbonat och rör runt. Grädda i olja eller smör på medelstark värme. Det går åt ca 1 msk smet till varje plätta.
 2. Servera genast med lite ost eller bacon och färska grönsaker. Själv föredrar jag kikärtsmjöl istället för dinkelmjöl. Kikärtsmjöl innebär att dem även är glutenfria.

Liknande recept

Kommentarer (7)

 • redd 4 mars 2009

  Menar du atkins plättar? Inte för att dom är fel ur GI synpunkt men dom verkar vara atkinsmat. GI = långsamma kolhydrater för att hålla blodsockret jämt vilket minskar småätande&sötsug Atkins = Lågt intag av kolhydrater vilket får oss att äta mindre energi eftersom fett&protein mättar mer.

 • LaJefa 4 mars 2009

  Atkins eller GI? Jag tycker att det går att använda dem till båda metoderna. Kikärtsmjöl har lågt GI. Min far som gick ner mer än 35 kilo via GI metoden åt dessa plättar i tid och otid, för på den tiden fanns det inte så mkt GI produkter i affärerna som det gör idag. Nu tre år efter äter han tex fortfarande inte vitt mjöl och potatis. Han dricker aldrig öl i heller (vilket han älskade) utan tar ett glas vin istället.

 • redd 4 mars 2009

  Fel av mig, fick av någon anledning för mig att det var mer protein i kikärtsmjöl än det är. Tror inte den här passar så bra på atkins i alla fall men VÄLDIGT bra ifall man skall träna och bygga muskler med tanke på det höga proteininnehållet. Näring Kickärtsmjöl: 22% protein 58% kolhydrater 7% fett 11% kostfibrer Näring turkisk yogurt (kan variera mycket framför allt på fett) 3% protein 5% kolhydrater 10% fett Näring ägg 13% protein 10% fett 1% kolhydrater

 • LaJefa 4 mars 2009

  För er som följer LCHF kost kan ni byta ut kikärtsmjölet till lika stor mängd malda makademianötter eller hasselnötter. Cashew nötter går oxå bra men blir gärna lite väl salt och ger mycket smak.

 • didi74 20 mars 2009

  Körde GI förut,, och ska försöka använda mig av det så mycket som möjligt.. Så detta receptet verkar till att vara en bra grej.. tackar

 • annsofiem 24 mars 2009

  Jättegoda och lättlagade!!!!!!!!!!!!!!

 • nillo 5 augusti 2011

  MUMS ! Jättegoda !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.