Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipajer med grönkål och katrinplommon

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Läckra små pajer! Genom att göra pajerna portionsstora får gästerna känna sig lite extra speciella. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att pajerna ska fyllas och gräddas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till 16 bollar och tryck ut degbollarna i formarna. Låt vila minst 1 timme i kylen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Fyllning: Strimla grönkålen och purjolöken och fräs det i en stekpanna med smör tills kålen är riktigt mjuk, ca 10 minuter. Skär plommonen i mindre bitar. Fördela grönkål, purjolök, plommon och ost i formarna och ställ formarna på en plåt. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och fördela i formarna.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.