Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipizzor med friterad botten

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept har hängt med sedan 80-talet. Lite ansträngning krävs med det är suveränt smaskigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ungefär 20 minipizzor.
  2. Blanda till degen och låt jäsa ett par timmar (kan göras dagen innan och förvaras i kylskåp över natten).
  3. Koka ihop såsen genom att blanda ingredienserna och låta detta småputtra medan du kavlar ut de små degklumparna du delat upp degen i. De utkavlade minibottnarna friterar du sedan i oljan. Allra bäst blir det om man brer på lite fyllning direkt på de nyfriterade bottnarna och stör över oregano för att ätas genast. Då detta är ett trist alternativ för kocken så brukar jag förvara de färdigfriterade bottnarna i ugnen på 80-90 graders värme. När alla är klara sätter jag fram bottnarna med grytan med fyllning så får folk själva fixa sina pizzor.
  4. Bottnar och fyllning som blir över kan med fördel sparas till nästa dag. Jag brukar då micra med lite ost på. Det blir segt men väldans gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.