- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta recept har hängt med sedan 80-talet. Lite ansträngning krävs med det är suveränt smaskigt.
Instruktioner
- Ger ungefär 20 minipizzor.
- Blanda till degen och låt jäsa ett par timmar (kan göras dagen innan och förvaras i kylskåp över natten).
- Koka ihop såsen genom att blanda ingredienserna och låta detta småputtra medan du kavlar ut de små degklumparna du delat upp degen i. De utkavlade minibottnarna friterar du sedan i oljan. Allra bäst blir det om man brer på lite fyllning direkt på de nyfriterade bottnarna och stör över oregano för att ätas genast. Då detta är ett trist alternativ för kocken så brukar jag förvara de färdigfriterade bottnarna i ugnen på 80-90 graders värme. När alla är klara sätter jag fram bottnarna med grytan med fyllning så får folk själva fixa sina pizzor.
- Bottnar och fyllning som blir över kan med fördel sparas till nästa dag. Jag brukar då micra med lite ost på. Det blir segt men väldans gott!
Publicerat den
30 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar