Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladkaka med krisp

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Bör njutas i tunna skivor och enbart av den inbitne mjölkchokladälskaren...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med krispet. Hacka mandeln grovt och blanda med socker i tjockbottnad kastrull eller vid panna. Låt sockret lösas upp på högsta värme under omrörning.
  2. Sänk värmen till hälften och låt mandeln få lite färg och en härligt rostad doft. Sprid ut det på en plåt och låt svalna. Hacka därefter fint.
  3. Riv mandelmassan till bottnen grovt och knåda in kakaon. Kavla ut degen och tryck fast den i botten på en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Degen behöver inte täcka kanterna.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurten. Rör ner mandelkrispet och häll smeten i formen. Låt stå kallt minst ett par timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.