Bör njutas i tunna skivor och enbart av den inbitne mjölkchokladälskaren...
Instruktioner
- Börja med krispet. Hacka mandeln grovt och blanda med socker i tjockbottnad kastrull eller vid panna. Låt sockret lösas upp på högsta värme under omrörning.
- Sänk värmen till hälften och låt mandeln få lite färg och en härligt rostad doft. Sprid ut det på en plåt och låt svalna. Hacka därefter fint.
- Riv mandelmassan till bottnen grovt och knåda in kakaon. Kavla ut degen och tryck fast den i botten på en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Degen behöver inte täcka kanterna.
- Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurten. Rör ner mandelkrispet och häll smeten i formen.
Låt stå kallt minst ett par timmar.
Publicerat den
17 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar