Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkkokt fläskkotlett "Porc au lait"

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En fransk klassiker som jag aldrig har tillagat eller smakat...hör av dig när Du gör det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bind ev. upp köttet med bomullssnöre. Skär vitlöksklyftorna i stavar. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in kotletten med salt och vitpeppar.
  2. Hetta upp smöret i en trång gryta, gärna av teflon eftersom det är lätt att köttet fastnar i en järngryta. Bryn köttet runt om. Slå på så mycket mjölk att det täcker och koka upp försiktigt eftersom mjölk kokar över så lätt.
  3. Sänk värmen, tillsätt timjan, lagerblad, persilja och muskot. Låt koka på mycket svag värme under lock, ca 1 timme. Vänd köttet då och då.
  4. Tag upp köttet, vira in det i folie.
  5. Koka ihop mjölken till en simmig sås och smaka ev. av med salt och peppar.
  6. Servera med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.