En fransk klassiker som jag aldrig har tillagat eller smakat...hör av dig när Du gör det.
Instruktioner
- Bind ev. upp köttet med bomullssnöre. Skär vitlöksklyftorna i stavar. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in kotletten med salt och vitpeppar.
- Hetta upp smöret i en trång gryta, gärna av teflon eftersom det är lätt att köttet fastnar i en järngryta. Bryn köttet runt om. Slå på så mycket mjölk att det täcker och koka upp försiktigt eftersom mjölk kokar över så lätt.
- Sänk värmen, tillsätt timjan, lagerblad, persilja och muskot. Låt koka på mycket svag värme under lock, ca 1 timme.
Vänd köttet då och då.
- Tag upp köttet, vira in det i folie.
- Koka ihop mjölken till en simmig sås och smaka ev. av med salt och peppar.
- Servera med tillbehören.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar