Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk påskkaka

 
Skriv ut

Tårtan garneras med chokladglasyr och bitar av maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form (24 cm i diameter). Smält smör, bryt chokladen i bitar och värm tills choklad och smör smält. Rör om.
  2. Vispa äggulor och strösocker vitt och poröst. Blanda choklad/smör med ägg/socker.
  3. Sikta ner vetemjöl och rör tills allt blandats väl. Häll i formen och grädda mitt i ugnen 25 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp
  4. Glasyr: Skär chokladen i bitar. Koka upp grädden och rör ner och smält chokladen i grädden. Fördela blandningen över den avsvalnade kakan.
  5. Garnera med marängbitar och ev citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.