Vem älskar inte en söt och fluffig semla? Prova gärna denna härliga variant som gör semlan till en helt ny upplevelse.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Rör ut med flytande margarin, mjölk och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Arbeta in socker, salt, ägg och mjölmix med degkrokar. Arbeta degen smidig. Dela den i 16-18 bitar som formas till bullar. Låt jäsa på plåtar med bakplåtspapper i 1½ timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills bullarna fått gyllene färg, ca 10 minuter. Låt svalna.
- Mockamandelmassa:
Riv mandelmassan fint. Vispa i kaffet och kakao med elvisp.
- Kakaogrädde:
Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke och häll kakaogrädden i en spritspåse.
- Skär av toppen på bullarna. Fyll med mockamandelmassa och spritsa på kakaogrädden. Sätt på locken och pudra lätt med kakao eller florsocker.
Publicerat den
10 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar