Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mocka smocka semla

 
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

Vem älskar inte en söt och fluffig semla? Prova gärna denna härliga variant som gör semlan till en helt ny upplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut med flytande margarin, mjölk och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Arbeta in socker, salt, ägg och mjölmix med degkrokar. Arbeta degen smidig. Dela den i 16-18 bitar som formas till bullar. Låt jäsa på plåtar med bakplåtspapper i 1½ timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills bullarna fått gyllene färg, ca 10 minuter. Låt svalna.
  4. Mockamandelmassa: Riv mandelmassan fint. Vispa i kaffet och kakao med elvisp.
  5. Kakaogrädde: Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke och häll kakaogrädden i en spritspåse.
  6. Skär av toppen på bullarna. Fyll med mockamandelmassa och spritsa på kakaogrädden. Sätt på locken och pudra lätt med kakao eller florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.