Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegskaka med choklad

 
Skriv ut

Ett traditionellt skotskt recept på mördegskaka får ny dimension med choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 150 grader och klä en rund form med cirka 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
  2. Sikta samman vetemjöl och majsmjöl i en skål och rör ner sockret. Tillsätt smöret och nyp samman, knåda till sist in den rivna chokladen så att allt blir väl blandat.
  3. Lägg över degen i denklädda formen och tryck ut den jämnt med en sked. Pricka kakan med en gaffel och skär den i 8 lika stora bitar. Grädda i 35 - 40 minuter eller tills den blivit gyllenbrun. Ta ut fån ugnen och låt svalna. Garnera med strösocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.