Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladkola med julnötter

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Mustigt, sega kolor med knapriga nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom nötterna, i en tjockbottnad kastrull och låt koka ca 20-35 minuter under omrörning. Låt koka till 125 grader eller gör ett kulprov såhär: Droppa lite kola smet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar.
  2. Hacka nötterna grovt och blanda ner i kolasmeten. Häll ut smeten i en liten form, ca 15x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en kort stund och skär kolan i bitar. Slå ev in i smör- eller cellofanpapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.