Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladmoussetårta

 
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Choklad är för fantasten en hetlevrad bekantskap. Hur många halt av kakao den innehåller, om den är söt eller bitter, hård eller mjuk är avgörande för fortsatt umgänge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Vispa upp äggen och tillsätt kakao och den rivna mandelmassan. Rör smeten jämn och smidig.
  2. Häll smeten i en smord form och grädda i 175° i 20 minuter. Tag loss från formen och låt kallna.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt florsocker och rör om. Låt svalna av något.
  4. Vispa grädden och blanda hälften med den smälta chokladen. Tillsätt äggulorna, en i taget till chokladsmeten. Vänd till sist ner resten av grädden. Bred ut smeten över mandelbottnen.
  5. Ställ in i frys i minst 5 timmar eller över natten. Tag ut tårtan ur frysen minst 40 minuter innan den ska serveras. Garnera och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.