Choklad är för fantasten en hetlevrad bekantskap.
Hur många halt av kakao den innehåller, om den är söt eller bitter, hård eller mjuk är avgörande för fortsatt umgänge.
Instruktioner
- Riv mandelmassan på ett rivjärn.
Vispa upp äggen och tillsätt kakao och den rivna mandelmassan. Rör smeten jämn och smidig.
- Häll smeten i en smord form och grädda i 175° i 20 minuter. Tag loss från formen och låt kallna.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt florsocker och rör om. Låt svalna av något.
- Vispa grädden och blanda hälften med den smälta chokladen. Tillsätt äggulorna, en i taget till chokladsmeten. Vänd till sist ner resten av grädden. Bred ut smeten över mandelbottnen.
- Ställ in i frys i minst 5 timmar eller över natten.
Tag ut tårtan ur frysen minst 40 minuter innan den ska serveras. Garnera och servera.
Publicerat den
7 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar