Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk jordgubbsmarmelad med lakrits

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda men väldigt god marmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snoppa och rensa jordgubbarna, dela dem på mitten och de större i tre eller fyra bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på syltsocker och muscovadosocker.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i frön och vaniljstång i kastrullen. Tillsätt lagerblad och vatten, rör om och låt allt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter.
  3. Tillsätt därefter lakritsgranulat eller turkisk peppar och sjud ytterligare 4-5 minuter. Skumma eventuellt av, ta bort lagerblad och vaniljstång och häll sedan marmeladen i burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.