Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas goda köttbullar

 
  • Serverar: 6-7 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegoda köttbullar som alla i familjen älskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 15 minuter. Riv lökarna eller hacka dem fint i matberedaren.
  2. Lägg köttfärsen i en stor skål. Tillsätt lök, ströbröd och mjölk, potatismjöl, riven potatis, ägg samt alla kryddorna. Rör om allt ordentligt. Blöt händerna i lite kallt vatten, så blir det lättare att rulla köttbullarna. Upprepa detta när du märker att färsen vill fastna på händerna. Forma runda köttbullar.
  3. Stek dem på medelvärme tills de börjar få färg, sedan sänker du värmen och steker på låg värme tills de är genomstekta. Man kan variera utseéndet och göra pannbiffar. Platta då till köttbullen och stek dem som en biff.
  4. Sås: Späd stekskyn med mjölk och grädde. Rör om med visp. Krydda md kryddorna och häll till sist i redningen efter hur tjock du vill ha såsen. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
  5. Servera köttbullarna med kokt potatis, sås, rårrivna morötter, ätiiksgurka och lingon. Men även potatismos eller stuvade makaroner är gott till köttbullarna.
  6. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.