Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors citron- och vallmoskorpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Låter härligt goda. Mormors underbara klassiker är oslagbara till rabarberkräm och vaniljglass. Dessutom håller de länge i skafferiet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad urskrapad vaniljstång och citronskal krämigt.
  3. Rör ner ett ägg i taget.
  4. Hacka sötmandeln väldigt grovt och riv bittermandeln.
  5. Blanda all mandel med vetemjöl, bakpulver och vallmofrön och vänd försiktigt ner det i smeten.
  6. Forma degen till 2 avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  8. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  9. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  10. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills de är helt torra.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maahl 5 februari 2009

    Dom blev lite väl torra så nästa gång ska jag minska lite på mjölet. Jag gjorde sockerfri citrondricka på citronsaften som blev över.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.