Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors köttbullar

(2 kommentarer)  
Mormors köttbullar Mormors köttbullar Mormors köttbullar Mormors köttbullar
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Älskade de när jag var yngre. Men eftersom jag var så emot lök så brukar mormor byta ut löken mot lökpulver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör lök och vitlöken i mixer eller hacka fint för hand. Den ska vara finhackad.
  2. Ta sedan en stor bunke och häll ner lökblandningen och sen färsen, den hackade persiljan, ett ägg, hälften av havregrynet och mjölken, krydda och blanda ihop.
  3. Blanda sedan ner resten av havregrynen och mjölken, känns smeten inte tillräckligt smidig så häll i ett ägg till och blanda ordentligt.
  4. Ta sedan en skärbräda och skölj av den så att den är fuktig . Rulla köttbullarna i lagom storlek, själv brukar jag göra rätt stora, tycker det är godare, de blir inte torra då.
  5. Stek de i en stekpanna så de får färg och lägg de sedan i en långpanna och stek färdigt de i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.
  6. Om du gör en stor sats kan du strunta i stekpannan och steka de bara i ugnen och sen när du ska äta värma på de så gör du det i stekpannan så de får färg.
  7. Servera gärna med kokt potatis och gräddsås, har ett recept upplagt på den.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ulfs 12 juni 2009

    Det här receptet påminner om min 82-åriga mosters. Jag fastnade för det. Det där med vitlök verkar spännande. Tur att matklubben finns tillsammans med matglada som älskar mat från äldre dagar. Det var tydligen vanligt med havre i färsen för. Det här receptet ska jag definitivt prova redan till helgen. /ulfs

  • ulfs 15 juni 2009

    Högsta betyg för detta recept. Bäst att tömma sopkorgen efter fortsatta köttbullstekningar. Ett spår av köttbulle eller deg och det kan se ut så här då man kommer hem. Min jycke heter Mia och är dvärgschnautzer. Hon bad mig tillägga det!!?? Vad tyckte du om dina badande köttbullar som du tidigare har fått foto av?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.