Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd med fullkorn

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gjort på dinkelmjöl och morötter i långpanna. Gott och saftigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet och filmjölken fingervarmt. Häll över jästen och rör om.
  2. Klicka ner matfettet och tillsätt salt, sirap och morötter. Blanda ner dinkelmjölet och sist vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.
  3. Täck bunken med en bakduk/plastpåse o låt degen vila ca 45 minuter.
  4. Knåda samman degen lätt i bunken och stjälp ut den på en smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. (30x40) Platta ut degen så den fyller pannan.
  5. Dela den till 8 bröd och pricka med en gaffel över ytan.
  6. Låt jäsa i 20-25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Ställ in i nedre delen av ugnen och sänk genast till 200 grader.
  8. Grädda bröden i 40-50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.