Gjort på dinkelmjöl och morötter i långpanna. Gott och saftigt.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet och filmjölken fingervarmt. Häll över jästen och rör om.
- Klicka ner matfettet och tillsätt salt, sirap och morötter. Blanda ner dinkelmjölet och sist vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.
- Täck bunken med en bakduk/plastpåse o låt degen vila ca 45 minuter.
- Knåda samman degen lätt i bunken och stjälp ut den på en smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. (30x40) Platta ut degen så den fyller pannan.
- Dela den till 8 bröd och pricka med en gaffel över ytan.
- Låt jäsa i 20-25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Ställ in i nedre delen av ugnen och sänk genast till 200 grader.
- Grädda bröden i 40-50 minuter.
Publicerat den
4 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar