Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kalljäs gärna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250°
  2. Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt olja, kesella, salt och morötter. Arbeta in 4 sädesslag och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt och låt den jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en rulle, som skärs i bitar. Lägg dessa på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. Bullarna går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.