Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med ingefära

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Morötter, apelsin och ingefära är en härlig kombination i en mjuk kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en rund form ca 26 cm i diameter.
  2. Vispa ägg, créme fraiche och olja till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten. Vänd ner finrivna morötter i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
  4. Vispa samman alla ingredienser till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan när den svalnat helt. Toppa eventuellt med finrivet apelsinskal eller riven morot.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Virvlande 15 mars 2013

    Nej det här gick inte bra. Jag ville göra cupcakes av den här smeten, men de sjönk ihop och smakade nästan inget. Jag provbakade lite av smeten först. De smakade pannkakor. Jag hade i mer ingefära och morötter och bakade igen. Smakade fortfarande ingenting. Jag dränkte smeten i kanel och extra farinsocker för att få någon smak. Har inte smakat dem än, men jag fick verkligen ingen smak på originalreceptet och då använde jag ändå bra råvaror.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.