Morötter, apelsin och ingefära är en härlig kombination i en mjuk kaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröa en rund form ca 26 cm i diameter.
- Vispa ägg, créme fraiche och olja till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten.
Vänd ner finrivna morötter i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
- Vispa samman alla ingredienser till en slät glasyr.
Bred glasyren över kakan när den svalnat helt. Toppa eventuellt med finrivet apelsinskal eller riven morot.
Publicerat den
18 oktober 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nej det här gick inte bra. Jag ville göra cupcakes av den här smeten, men de sjönk ihop och smakade nästan inget. Jag provbakade lite av smeten först. De smakade pannkakor. Jag hade i mer ingefära och morötter och bakade igen. Smakade fortfarande ingenting. Jag dränkte smeten i kanel och extra farinsocker för att få någon smak. Har inte smakat dem än, men jag fick verkligen ingen smak på originalreceptet och då använde jag ändå bra råvaror.