Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsrutor med blåbär

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda morotskaka med både blåbär och apelsin och en glasyr med citronsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv morötterna grovt. Vispa gulor och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och ströbröd. Tillsätt mjölblandningen, apelsinskal, saft, olja och morötter.
  2. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd föriktigt ner i smeten.
  3. Häll smeten i en form ca 25x35 cm. Fördela blåbären i smeten.
  4. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Låt kakan svalna.
  5. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren och bred över kakan. Strö över blåbären ev blandade med lite socker. Skär kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.