Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors krusbärssaft

 
Skriv ut

Fräsch och god saft, ej för söt. Jag har prövat med både citron och röda vinbär och tycker det blir litet godare med vinbär.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj bären väl, lägg dem i en gryta. Slå på vattnet. Låt koka upp, sänk värmen och låt koka 20 minuter. Pressa sönder bären under kokningen. Låt bärmassan självrinna genom en ren silduk tills massan är torr. Mät saften och slå tillbaka i grytan. Koka upp och tillsätt sockret. Sätt i natriumbensoat enligt mängden saft. Häll upp saften i väl rengjorda flaskor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.