Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors kålpudding Mors kålpudding Mors kålpudding Mors kålpudding Mors kålpudding
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En enkel och god kålpudding som min mamma lagade och som jag har lagat under många år. Bjöd Jenny och småtjejerna på denna idag och de åt med god aptit. Ett gott betyg till mormor. Byt ut mjölken mot vatten och smöret mot olja/laktosfritt smör när du steker kålen, så är kålpuddingen laktosfri, glutenfri är den redan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk.
  3. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara ganska lös, för då blir den bra och inte kompakt när den blir färdig. Smaka av köttfärsen med salt och grillkrydda.
  4. Varva kål, köttfärs, kål i en ugnsfast form. Täck formen med folie första halvtimman. Då blir inte kålen bränd när den är färdig. Kålpuddingen skall vara i ugnen i 1 timma.
  5. Koka potatis och morötter som serveras till. Smält smör och ha över kålpudding och potatis på tallriken. Gott till är även lingonsylt.
  6. En enkel och jättegod maträtt - smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • JennyV 18 november 2010

    MMMMM, det vattnas i munnnen på mig!! Detta receptet är det bästa och enklaste som finns!!! Tack mormor!!

  • cattis08 19 november 2010

    Låter jätte gott och enkelt. Kålpudding är verkligen en favoriträtt. Måste prova så fort som möjligt.

  • OVEAHLGREN 19 november 2010

    Kålpudding är bland det bästa jag vet och detta kommer jag att göra. Tack,tack.

  • einneb 20 november 2010

    Prova med att använda lammfärs istället. Mindre fett och mer smak om man nu gillar lamm. Bennie

  • UllaC 21 november 2010

    Bennie! Jag tänker inte prova Mors kålpudding med lammfärs. Däremot tänker jag laga Lammfärspaj med tomatmix som jag har lagt in recept på. Jag tycker om lammfärs, men vill inte förändra min mors recept på kålpudding.

  • stunberg 6 december 2010

    MUMS, alla åt med god aptit. Till och med dottern som inte tycker om någonting i princip;) Nästa gång kommer jag dock ha lite mer kryddor i eftersom jag uppskattar när det smakar mycket. Tack, sparas i min kokbok...

  • jenmc 28 januari 2012

    mmmmm ska absout testa har aldrig laggat kålpudding så detta blir den första gången. Så nu blir det kålpudding till middag Tack för receptet

  • ingfah 19 april 2012

    Tyckte först att köttfärsen blev lite väl lös så jag tog i lite ströbröd också. Det färdiga resultatet blev i alla fall mycket gott.

  • 3808196921 6 mars 2014

    Ytterligare en variant, som jag lärt mig v min svärmor: Bland kålen med färsen och stek i ugn som en kålfärslimpa - krydda lite extra då kålen kräver det - sa hon.smaklig måltid! Hälsar Rita Ö

  • 3808196921 6 mars 2014

    Ytterligare en variant, som jag lärt mig v min svärmor: Bland kålen med färsen och stek i ugn som en kålfärslimpa - krydda lite extra då kålen kräver det - sa hon.smaklig måltid! Hälsar Rita Ö

  • 3808196921 6 mars 2014

    Ytterligare en variant, som jag lärt mig v min svärmor: Bland kålen med färsen och stek i ugn som en kålfärslimpa - krydda lite extra då kålen kräver det - sa hon.smaklig måltid! Hälsar Rita Ö

  • 3808196921 6 mars 2014

    Ytterligare en variant, som jag lärt mig v min svärmor: Bland kålen med färsen och stek i ugn som en kålfärslimpa - krydda lite extra då kålen kräver det - sa hon.smaklig måltid! Hälsar Rita Ö

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.