Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig kålpudding

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kålpudding med mycket vitkål, som vi äter med lingonsylt, men utan potatis och sås.

Ingredienser

Instruktioner

Skär vitkålen i bitar, utom rotstocken. Lägg vitkålen i en ugnsform, häll över sirap och buljongtärningarna upplösta i lite vatten. Ställ in i ugnen i 30 minuter i 200 gr. Blanda ströbrödet med vatten och låt det svälla. Blanda i kryddorna och färsen. stek gärna ett litet prov för att få lagom kryddning. Ta ut vitkålen och rör ner färsen i formen. Ställ in i ugnen i ca 45-60 min i 200 gr. Avnjut med äkta lingonsylt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.