Detta vetebrödet är som Toscasnurrorna man ibland kan se vanliga livsmedelsaffärer, fast som skivor eller rutor.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk, värm till 37 C. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda samman till en smidig deg. Häll upp degen på bakplåtspapper i långpanna och platta ut den, låt jästa övertäckt 40 minuter.
- Blanda samman ingredienserna till toscasmeten och koka upp under omrörning. Bred blandningen över degen när den jäst.
- Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen 200 C. Dela brödet på mitten och skär sedan skivor, eller skär upp den i rutor.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej bakade vetebrödet idag på jobb. Det blev gott och uppskattat. Har nu lagt in det på min hemsida www.koxa.se
Hej! Jag har just bakat detta vetebröd och det var nog det godaste jag har ätit. Lättbakat var det också. Du får solklart 5+. Ha det så bra! MVH//Imminn