Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mosters snabbkrans

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna krans med kakfyllning och russin är en gammal familjefavorit som funnits med länge och som säkerligen kommer att finnas med på kakfatet många år till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt matfettet, skuret i mindre bitar.
  2. Vispa upp två ägg i en liten skål. Spara ägg, motsvarande ca ½ ägg till penslingen.
  3. Häll ca 1½ ägg i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Rör i kakfyllning och russin i smeten. Använd pulsknappen på matberedaren.
  4. Klicka ut smeten till en krans på en bakpappersklädd plåt. Pensla kransen med det resterande uppvispade ägget. Strö över pärlsocker.
  5. Grädda kransen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kransen svalna något på galler innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.