Denna krans med kakfyllning och russin är en gammal familjefavorit som funnits med länge och som säkerligen kommer att finnas med på kakfatet många år till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt matfettet, skuret i mindre bitar.
- Vispa upp två ägg i en liten skål. Spara ägg, motsvarande ca ½ ägg till penslingen.
- Häll ca 1½ ägg i mjölblandningen och tillsätt mjölken. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Rör i kakfyllning och russin i smeten. Använd pulsknappen på matberedaren.
- Klicka ut smeten till en krans på en bakpappersklädd plåt. Pensla kransen med det resterande uppvispade ägget. Strö över pärlsocker.
- Grädda kransen mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kransen svalna något på galler innan den serveras.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar