Fantastiskt god tårta med kladdkaka i botten och en mousse gjord av schweizernötchoklad.
Instruktioner
- Rör smör och socker, blanda i äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör om.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbara kanter, smörj formen. Häll smeten i formen.
- Grädda i 175º i ca 20 minuter. Låt kallna i formen.
- Lossa kanten, ta bort underdelen och pappret från formen. Lägg botten på ett fat, sätt tillbaka kanten.
- Fyllning:
Vispa grädden. Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i äggulan, och rör ner chokladen försiktigt i grädden.
- Bred chokladkrämen över botten i formen. Låt kallna.
- Lossa kanten försiktigt. Garnera med färska jordgubbar och blåbär.
Publicerat den
15 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god, len i smaken