Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussetårta med schweizernöt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Fantastiskt god tårta med kladdkaka i botten och en mousse gjord av schweizernötchoklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker, blanda i äggen ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör om.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbara kanter, smörj formen. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i 175º i ca 20 minuter. Låt kallna i formen.
  4. Lossa kanten, ta bort underdelen och pappret från formen. Lägg botten på ett fat, sätt tillbaka kanten.
  5. Fyllning: Vispa grädden. Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i äggulan, och rör ner chokladen försiktigt i grädden.
  6. Bred chokladkrämen över botten i formen. Låt kallna.
  7. Lossa kanten försiktigt. Garnera med färska jordgubbar och blåbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenajonsson56 7 september 2011

    Mycket god, len i smaken

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.