Bottnen består av söndersmulade brownies och den gräddiga fyllningen är smaksatt med vit choklad och espresso.
Använd vanliga brownies eller varianten med nötter.
Instruktioner
- Spara ca 250 g brownies och skär resten i 7 mm tjocka skivor. Klä en springform med 20 cm i diameter med bakplåtspapper och klä den sedan med brownie skivorna till en höjd av ungefär 3 ½ cm.
Smula sönder resterande brownies och lägg smulorna i botten på formen. Platta försiktigt ut dem till en jämn och fast kakbotten. Ställ formen åt sidan.
- Lägg den vita chokladen i en värmetålig skål och sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten. Skålen får inte komma i kontakt med vattnet. Värm chokladen under omrörning tills den smälter. Ta skålen från värmen och tillsätt espresson och likören. Rör blandningen jämn och slät. Låt svalna i 10 minuter.
- Vispa grädden hårt och vänd sedan ner några msk av chokladblandningen för att mjuka upp den. Fortsätt att röra ner chokladblandningen med några msk i taget. Fyllningen ska ha en slät och gräddig konsistens.
Lös upp eventuella klumpar mycket försiktigt med ballongvisp.
- Häll fyllningen i formen till samma höjd som brownieskivorna, täck med plastfilm och ställ i kylen över natten.
Ta bort plastfolien, lossa försiktigt moussetårtan ur formen och dra bort bakplåtspapperet.
Garnera tårtan med mörka chokladspån och skär den i bitar före servering.
Publicerat den
18 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar