Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussetårta med vit choklad och kahlúa

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bottnen består av söndersmulade brownies och den gräddiga fyllningen är smaksatt med vit choklad och espresso. Använd vanliga brownies eller varianten med nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spara ca 250 g brownies och skär resten i 7 mm tjocka skivor. Klä en springform med 20 cm i diameter med bakplåtspapper och klä den sedan med brownie skivorna till en höjd av ungefär 3 ½ cm. Smula sönder resterande brownies och lägg smulorna i botten på formen. Platta försiktigt ut dem till en jämn och fast kakbotten. Ställ formen åt sidan.
  2. Lägg den vita chokladen i en värmetålig skål och sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten. Skålen får inte komma i kontakt med vattnet. Värm chokladen under omrörning tills den smälter. Ta skålen från värmen och tillsätt espresson och likören. Rör blandningen jämn och slät. Låt svalna i 10 minuter.
  3. Vispa grädden hårt och vänd sedan ner några msk av chokladblandningen för att mjuka upp den. Fortsätt att röra ner chokladblandningen med några msk i taget. Fyllningen ska ha en slät och gräddig konsistens. Lös upp eventuella klumpar mycket försiktigt med ballongvisp.
  4. Häll fyllningen i formen till samma höjd som brownieskivorna, täck med plastfilm och ställ i kylen över natten. Ta bort plastfolien, lossa försiktigt moussetårtan ur formen och dra bort bakplåtspapperet. Garnera tårtan med mörka chokladspån och skär den i bitar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.