Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med citronyoghurt

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

De här muffinsen kräver få ingredienser och är perfekta att snabbt röra ihop till en oplanerad fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj tolv muffinsformar som rymmer cirka 1 dl.
  2. Smält margarin och honung i en liten kastrull på medelvärme. Ta av från värmen, ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, citronskal och socker i en skål och gör en grop i mitten. Blanda yoghurt och ägg i en separat skål. Blanda ner den avsvalnade honungsblandningen i äggsmeten och rör om tills smeten är precis blandad. Häll över smeten i skålen med de torra ingredienserna och rör om med en träslev tills smeten är nätt och jämnt blandad, den ska vara lite klumpig. Rör ner den färskpressade citronsaften.
  4. Portionera upp smeten i muffinsformarna. Grädda cirka 20 minuter i ugnen tills muffinsen är lätt gyllene och färdigbakade. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna i formarna 15 minuter. Lägg över på ett galler och låt svalna helt. Klicka på citronyoghurt och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.