De här muffinsen kräver få ingredienser och är perfekta att snabbt röra ihop till en oplanerad fika.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj tolv muffinsformar som rymmer cirka 1 dl.
- Smält margarin och honung i en liten kastrull på medelvärme. Ta av från värmen, ställ åt sidan och låt svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver, citronskal och socker i en skål och gör en grop i mitten. Blanda yoghurt och ägg i en separat skål. Blanda ner den avsvalnade honungsblandningen i äggsmeten och rör om tills smeten är precis blandad. Häll över smeten i skålen med de torra ingredienserna och rör om med en träslev tills smeten är nätt och jämnt blandad, den ska vara lite klumpig. Rör ner den färskpressade citronsaften.
- Portionera upp smeten i muffinsformarna. Grädda cirka 20 minuter i ugnen tills muffinsen är lätt gyllene och färdigbakade. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna i formarna 15 minuter. Lägg över på ett galler och låt svalna helt. Klicka på citronyoghurt och servera.
Publicerat den
28 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar