Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med jordgubbssylt

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dela en mjuk muffins som doftar av kanel och upptäck den gömda jordgubbssylten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Spreja en muffinsplåt som rymmer tolv muffins med olja. Blanda mjöl, 1 ½ dl socker, bakpulver och salt i en stor skål. Blanda mjölk, olja och ägg i en annan skål. Vänd ner mjölkblandningen i mjölblandningen tills precis blandat.
  3. Portionera upp hälften av smeten i formarna och lägg 1 tsk sylt i varje form. Fördela resten av smeten över sylten.
  4. Blanda resten av sockret och kanel. Strö kanelblandningen över muffinsen. Ställ in i ugnen och grädda 12-15 minuter tills de är gyllene. Låt svalna i formen cirka fem minuter och lägg sedan över på ett galler. Servera ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.