Dela en mjuk muffins som doftar av kanel och upptäck den gömda jordgubbssylten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Spreja en muffinsplåt som rymmer tolv muffins med olja. Blanda mjöl, 1 ½ dl socker, bakpulver och salt i en stor skål. Blanda mjölk, olja och ägg i en annan skål. Vänd ner mjölkblandningen i mjölblandningen tills precis blandat.
- Portionera upp hälften av smeten i formarna och lägg 1 tsk sylt i varje form. Fördela resten av smeten över sylten.
- Blanda resten av sockret och kanel. Strö kanelblandningen över muffinsen. Ställ in i ugnen och grädda 12-15 minuter tills de är gyllene. Låt svalna i formen cirka fem minuter och lägg sedan över på ett galler. Servera ljumma.
Publicerat den
11 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar