Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsig fläskfilégratäng

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Blev bjuden på denna för många år sedan, suveränt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i skivor, salta och peppra och stek till fin yta.
  2. Strimla , salta och peppra paprikorna fräs dem mjuka Dela champinjonerna ock stek till sist på även dem.
  3. Lägg paprikorna i botten på formen, champinjonerna över dem och till sist fläskfilén överst, klicka ut vitlöksost på varje filé. Slå grädden över och sätt in i 250 grader varm ugn tills grädden börjar bubbla, ca 25 minuter.
  4. Servera med klyftpotatis som du sätter in i ugnen först, efter halva gräddningstiden sätter du in filén under. Serveras med grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Novalie 24 april 2010

    Det var bland det "smarrigaste" vi ätit! Lade dock till 2 dl grädde och 2 vitlöksklyftor, serverade med stekt potatis. Tack för receptet! Mamma Mu!

  • bisseen 27 april 2010

    För mig verkar det vara lång gräddningstid 25 min i så varm ugn, köttet är ju skivat och brynt. Stämmer det?

  • annamosvensson@gmail.com 9 maj 2010

    Jättegott!! Bytade burkchamp. mot färska,mycket godare,och minskade antalet paprikor till11/2-2.Detta lagar jag med säkerhet fler gånger,närmast nästa tjejträff.

  • Carolinewalt 10 augusti 2010

    Jättegott! En perfekt bjudrätt som alltid får högsta betyg alla.

  • Marre73 10 augusti 2010

    Tack för kommentaren,gjorde denna för inte så länge sedan själv.Brukar anv färska champ. själv,beror lite på vad som finns i vår lilla affär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.