Inkokta päron blir extra goda med den gräddiga gorgonzolasåsen och knapriga mandlar. Läckert, nytänkande och gott!
Instruktioner
- Koka upp vin, vatten, socker, kanel, kardemumma, och citron tills sockret lösts upp. Skala päronen och lägg dem i lagen.
- Täck med ett smörgåspapper och lägg på ett fat så att päronen hålls nere i lagen. Låt dem sjuda ca 15 minuter, tills de är mjuka. Prova med en sticka.
Låt dem kallna i lagen.
- Rosta de skalade mandlarna i en torr stekpanna på medelvärme tills de får lite färg. Häll på sockret och låt det smälta. Skaka om så att mandlarna täcks av socker.
- Strö på saltet och häll snabbt upp allt på ett bakplåtspapper och låt stelna. Finhacka några av mandlarna och låt några vara hela.
- Blanda grädde och gorgonzolaost i en kastrull. Låt det sjuda ca 3 minuter, så att osten smälter och såsen tjocknar något.
- Servera päronen med gorgonzolasås och sockrade mandlar.
Publicerat den
5 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar