Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muscatpäron med gorgonzola

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Inkokta päron blir extra goda med den gräddiga gorgonzolasåsen och knapriga mandlar. Läckert, nytänkande och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vin, vatten, socker, kanel, kardemumma, och citron tills sockret lösts upp. Skala päronen och lägg dem i lagen.
  2. Täck med ett smörgåspapper och lägg på ett fat så att päronen hålls nere i lagen. Låt dem sjuda ca 15 minuter, tills de är mjuka. Prova med en sticka. Låt dem kallna i lagen.
  3. Rosta de skalade mandlarna i en torr stekpanna på medelvärme tills de får lite färg. Häll på sockret och låt det smälta. Skaka om så att mandlarna täcks av socker.
  4. Strö på saltet och häll snabbt upp allt på ett bakplåtspapper och låt stelna. Finhacka några av mandlarna och låt några vara hela.
  5. Blanda grädde och gorgonzolaost i en kastrull. Låt det sjuda ca 3 minuter, så att osten smälter och såsen tjocknar något.
  6. Servera päronen med gorgonzolasås och sockrade mandlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.