Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig gryta med ädelost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är ädelosten som sätter "piff" på denna gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med buljongen: Koka upp vatten, buljongtärning, kryddpeppar och lagerblad. Låt koka ca 10 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i grytbitar. Bryn dem i matfett i en stekpanna. Lägg kött och morötter i buljongen. Låt koka 5 minuter. Lägg i blomkål och låt koka ytterligare 10 minuter.
  3. Blanda mjöl och grädde och häll ner i grytan under omrörning. Låt sjuda någon minut. Smula i ädelosten. Smaka av med vitpeppar och ev salt, tänk på att osten kan vara ganska salt.
  4. Servera med kokt potatis eller ris, vinbärsgelé och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.