Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig soppa med potatis och kött

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en riktig vintersoppa, bitar av mört biffkött och blandade grönsaker får koka ihop med sherry.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en kastrull stor nog för soppkok och bryn köttet i 3 minuter på alla sidor.
  2. Lägg i potatishalvorna, moroten, sellerin och purjon och fräs alltsammans i ytterligare 5 minuter under omrörning.
  3. Häll köttbuljongen i kastrullen och låt koka upp. Minska värmen tills soppan småkokar och lägg i minimajsen och kryddbuketten. Låt soppan koka i 20 minuter.
  4. Ta upp kryddbuketten ur kastrullen. Rör ner sherryn i soppan och krydda efter smak med salt och peppar.
  5. Häll upp i varma tallrikar och strö över persilja. Servers med vitt knaprigt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.