Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mutters tårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här är standarttårtan i vår familj - någon annan räknas inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor och vatten till hårt skum. Häll sakta i sockret. Rör ner äggulorna
  2. Blanda majsena, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten och blanda försiktigt.
  3. Baka på papper av plåtstorlek (som rulltårta) i 225 grader i ca 5 min.
  4. Dela på mitten och bred den vispade grädden blandat med banan och tinade jordgubbar. (Häll bort spadet på bären) söta gräddblandningen, om du behöver.
  5. All grädden skall vara mellan bottnarna. Sikta florsocker över översta botten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.