Dessa kryddiga nektariner är en enkel men gudomligt god efterrätt. En riktig fest för såväl gommen som för ögat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Dela nektarinerna på mitten och ta bort kärnan. Lägg nektarinhalvorna i en ugnsfast form med skinnsidan nedåt.
- Dela vaniljstången på längden och sedan i 2 cm stora bitar. Lägg vaniljstång och socker i en mortel. Stöt blandningen tills vaniljkornen har blandats med sockret. Strö vanilj- och sockerblandningen över nektarinerna och droppa sedan över amaretto och apelsinjuice.
- Baka i ugnen tills nektarinerna är mjuka, 20-25 minuter. Låt dem svalna lätt.
- Låt ricottaosten rinna av. Blanda ricottaost och florsocker i en skål. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner äggvitan i ricottablandningen och blanda väl.
- Servera nektarinerna på assietter, droppa över skyn och lägg en klick av ostblandningen ovanpå. Servera nektarinerna varma eller kalla.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar