Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nettans risgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God och enkel vardagsrätt. Fungerar även som festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i angiven mängd vatten. Låt svalna en stund. Blanda sedan riset med grädden och crème fraichen.
  2. Strimla bacon och grönsaker (inte tomaterna ) och stek i omgångar tills allt har fått en gyllenbrun yta. Lägg risblandningen i en smord ugnsfast form.
  3. Häll bacon- och grönsaksröran ovanpå.
  4. Placerar ut de skivade tomaterna så att de täcker röran och strö den rivna osten ovanpå.
  5. Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg.
  6. Servera med en härlig grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marhulken 7 mars 2010

    Jättegott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.