Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt- och fikonkakor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Naggande goda kakor med nötsmak som fylls med fikonmarmelad. Väldigt goda att servera med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en deg. Lägg undan 1/4 av degen till senare. Fördela resterande deg i 15 aluminiumformar och tryck ut tunt. Fördela marmeladen och de grovhackade valnötterna i formarna. Dela den sparade degen i 15 bitar. Rulla varje bit till en boll och tryck ut till ett lock i handen. Täck kakorna med locken och nyp till i kanterna.
  3. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 12 minuter. Låt svalna i formarna. Vänd ut kakorna försiktigt och pudra över florsocker vid servering. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.