Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöt- och mandelflarn med choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nöt- och mandelflarn med choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hackade hasselnötter, mandelspån, strösocker, smör, vetemjöl, mjölk och sirap i en gryta. Rör om och värm tills smöret smält. Låt det endast koka upp till en jämn smet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna. Skär sedan ut rektangulära bitar.
  3. Bryt chokladen i bitar och smält i en glasskål i mikron, ca 1 minut. Ringla chokladen över flarnen med hjälp av en sked. Låt chokladen stelna. Servera flarnen till chokladmousse eller som kaka till kaffet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cwtbridge 28 april 2011

    Vad är ugns temperaturen? Kan knappast bakas i kall ugn?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.