Nöt- och mandelflarn med choklad.
Instruktioner
- Blanda hackade hasselnötter, mandelspån, strösocker, smör, vetemjöl, mjölk och sirap i en gryta. Rör om och värm tills smöret smält. Låt det endast koka upp till en jämn smet.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna. Skär sedan ut rektangulära bitar.
- Bryt chokladen i bitar och smält i en glasskål i mikron, ca 1 minut. Ringla chokladen över flarnen med hjälp av en sked. Låt chokladen stelna. Servera flarnen till chokladmousse eller som kaka till kaffet.
Publicerat den
17 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad är ugns temperaturen? Kan knappast bakas i kall ugn?