Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig nöt- och kryddkaka

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

En saftig mjuk kaka med nötter och plommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Mosa potatisen. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Hacka nötterna. Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör ner ett ägg i taget.
  2. Tillsätt gräddfil, potatis, nötter och katrinplommon. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad bakform, 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 60-75 min. Prova med en sticka att kakan är klar.
  3. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.